Folije za automobil mogu promijeniti boju te s tim i izgled vašeg automobila ili vozila a folije mogu biti pravo rješenje.

Kada dođe do pitanja o promjeni izgleda automobila imamo dvije opcije. Prva je da je vozilo novo te želimo zaštititi “lim & karoseriju” te s tim i svježinu boje, dok je druga promjena boje koja se može dobiti ili folijom ili lakiranjem auta.

Obje opcije omogućavaju promjenu izgleda dok jedna osigurava i dodatnu zaštitu. No među njima postoje neke velike razlike.

Folije za vozila imaju nekoliko ključnih prednosti u usporedbi s lakiranjem, kao što su niži troškovi, bolja kvaliteta, veća zaštita i više mogućnosti dizajna/boja.

Kako odabrati najkvalitetnije folije za automobil i koje su njihove osnovne prednosti otkrivamo u sljedećim redovima ovog teksta.

Što je važno pri odabiru folije za automobil?

Kada se odabire folija kojom će se obložiti automobil, potrebno je voditi računa o nekoliko važnih stvari.

Prije svega osim nijanse boje, potrebno je odabrati pouzdanog partnera za oslikavanje. Birajte tvrtku koja ima puno iskustva s ovom vrstom usluge, kako biste bili potpuno sigurni da će posao biti obavljen na vrhunskom nivou. Samo procijenite vrijednost vašeg automobila s vrijednošću oslikavanja. Licencirani tehničari, oprema i uvjeti trebaju biti zadovoljeni.

Nakon odabira tvrtke, slijedeći korak je isključivo kvaliteta folije.

Kvalitetne auto folije mogu trajati i do deset godina i biti bez oštećenja, uz pravilno i redovno održavanje.

Na kraju, potrebno se je odlučiti za završnu obradu i folije i oslikavanja. Na raspolaganju su vam mat, metalik, saten ili sjajne folije. U 2022. godini prvo mjestu zauzele su folije s mat završnom obradom te oslikavanja/presvlačenja u potpunosti (pragovi, gepek itd.).

Osim boja još jedna dostupna opcija su vam i zaštitne folije za automobil PPF, koje su providne. I jutarnji je pisao o njima. LINK.

Oslikavanje vozila, presvlačenje vozila folijomGovorimo o folijama čija je uloga da zaštiti vaše vozilo od oštećenja usred vremenskih uvjeta, prašine te kamenčića na putu kao i drugih vanjskih utjecaja.

Na kraju  folije su jednostavne za održavanje. Dovoljno je redovno prati automobil obložen folijom, blagim deterdžentom i vodom, kako se prašina i prljavština ne bi nagomilavala te na ovaj način folije na vašem automobilu traju duže i budu otpornije.

Katalog 3M – folije za vozilo

3M_KATALOG_BOJA_PISMOREKLAM

Related Posts