Monomer, polimer i cast folija.

Ukoliko ste se odlučili za oslikavanje vozila prvi korak je upoznati se s mogućnostima i kvalitetom materijala koji želimo aplicirati na vaše vozilo.

U svijetu folija i oslikavanja, razlikujemo tri vrste folija, a razlikuju se po izradi i kvaliteti. Redom od standardne do vrhunske kvalitete to su:

  • Monomerne folije
  • Polimerne folije
  • Cast folije

Monomerna folija nastaje valjanjem krutog tijela do debljine čak od 80 mikrona, prolaskom kroz valjke te stvaranjem stresa na pvc plastiku dobivamo željenu monomer foliju. Ona je sama po sebi je proglašena najlošijom folijom jer ima najmanju izdržljivost, te se primjenjuje isključivo na ravne površine.

Polimerna folija pak nastaje prolaskom kroz valjke zagrijavanjem.
Pri procesu valjanja kruto tijelo valjci konstantno zagrijavaju, čime ona sama ne doživljava prevelik stres, te lakše dobiva svoju formaciju. Polimer folija nam omogućava lakše prianjanje na površine i utjecanje na njenu deformaciju radi veće fleksibilnosti i izdržljivosti. Izdržljivost takve folije je u prosjeku od 3 do 5 godina.
Primjenjuje se na ravne i zaobljene površine.

Cast folija nastaje iz tekućeg stanja, i ona za razliku od polimera i monomera ima najveću fleksibilnost, izdržljivost i prianjanje. Pri samom procesu proizvodnje ne proživljava stres, te mogućnosti i kvaliteta u radu s takvom vrstom folije preporučuje se posebno kod obljepljivanja vozila, zakrivljenih površina i potpunog oblijepljivanja ili presvlačenja vozila.
Izdržljivost i trajnost folije je od 7 do 10 godina.

Za sve dodatne informacije i upite od folijama ili oslikavanju budite nas slobodni kontaktirati. Više o usluzi oslikvanja vozila možete pronaći na linku. Prikaz primjera naših referenci: